Mijn favorieten

Pensioen

De opbouw fase
De opbouwfase speelt zich over het algemeen af tussen uw 25e en 65e levensjaar. Gedurende deze jaren heeft u de kans een "probleemloos" pensioen op te bouwen.

Helaas loopt u de kans, door veel voorkomende problemen tijdens deze jaren, tegen een tekort in uw pensioensopbouw aan te stuiten.

AOW
Wanneer u tussen uw 15e en 65e levensjaar in Nederland woonachtig bent geweest, zult u vanaf het bereiken van uw 65e levensjaar een AOW uitkering ontvangen. Deze uitkering is de basis voor uw oudedagsvoorziening. Vanwege o.a. de bevriezing van de AOW, waardoor deze uitkering niet meer meegroeit met de loonstijgingen en daar aangekoppelde inflatie, dreigt de uitkering die ooit bedoeld was als fundament voor uw pensioen af te slanken naar een wel erg klein deel van uw pensioensopbouw.

Pensioenopbouw bij uw werkgever
De pensioenopbouw via uw werkgever stelt u in staat een groot deel van uw pensioen gedurende uw arbeidsjaren op te bouwen. Naast het aandeel dat u zelf levert in deze voorziening neemt ook uw werkgever een aandeel in uw pensioenopbouw. Vanwege de wisselende kwaliteit en de grote kans tot het oplopen van een breuk in deze voorziening, komt het helaas steeds vaker voor, dat deze voorziening samen met de AOW niet voor een zorgeloze oude dag garant staat.


Aanvullende regelingen
Een pensioenbreuk of gat zijn termen die tegenwoordig iedereen kent. Enerzijds betekent dit dat de consument bewuster is van zijn / haar pensioensituatie, anderzijds illustreert dit de bedroevende gesteldheid van menige oudedagsvoorzieningen.
Mede door de maatregelen die de overheid op dit moment dreigt te gaan nemen wordt het voor u steeds moeilijker om zelf een aandeel te nemen in uw pensioen.

We kunnen daarom samen met u gaan bekijken wat wijsheid is in uw situatie.
Neem met ons contact op, zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar wat de “juiste weg” is voor een “probleemloos” pensioen.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring